30-03-2011

Vrolijk lentemandje!

Hoi allemaal,

Naar aanleiding van de Challenge van Marianne Design heb ik dit vrolijke lentemandje gemaakt. Het is de bedoeling dat hij met pasen gevuld wordt met paaseitjes, maar als ik die nu al in huis haal zijn ze vóór het weekend nog op! De idee van het mandje komt uit de cards only, daar hadden ze hem als gereedschapskist gebruikt, mij deed het meer aan een bloemenkisjte denken en heb hem dan ook zo gemaakt. Het patroon kun je ook op hun website vinden, maar aangezien mijn knutselkamer op zolder is en de computer beneden heb ik het uit de losse hand gedaan (hoe bedoel je lui.....:) )



Het meisje wat op het mandje zit is eigenlijk van de kerstcollectie van Eline, maar met een ander kleur jurkje aan en vrolijke kuikentjes ipv musjes ziet het er toch heel zonnig uit!

Reacties zijn altijd welkom

Greetz Monique.

Cute and cuddly

Hai!

Na een paar prachtige dagen, hier een druilerige woensdagmiddag en dat kan maar 1 ding betekenen! Aan de knutsel met Indy! Afgelopen weekend ook nog 2 sets van forever friends gekocht in mannenstijl. Ben er erg blij mee, want zo maak je ook nog eens kaarten die voor de mannen te doen zijn. Met dit kaartje doe ik mee aan de challenge van Sentimental Sunday waar de challenge cute & cuddly was. Deze (pappa)beer past precies in het thema van lief en knuffelig dacht ik zo. Ik heb de kaart afgewerkt met bindtouw en wat bloemen, vond ik er persoonlijk wel mooi bij passen in deze aardetinten.



Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Greetz Monique

27-03-2011

Sailor boy

Hallo allemaal,

Ik zou vorig weekend heerlijk aan de knutsel gaan, maar een aantal onstekingen in mijn keel, amandellen en lymfeklieren gooide roet in het eten. Afgelopen vrijdag weer (bijna fris en fruitig) aan het werk gegaan, maar s'avonds speelde mijn keel al weer op. Wederom mijn amandellen onstoken en een fikse verkoudheid, maar gelukkig niet zo erg als vorige week dus ik kon eindelijk aan de freubel. Van het weekend naar de hobbywinkel in het dorp geweest en daar hadden ze een heleboel nieuwe stempels........dus toch maar wat ingeslagen. Waaronder dit knappe stoere piraatje (zijn zusje heb ik ook dus die zullen jullie binnenkort wel zien!)



Aan de hand van de sketch van Dutch Card Lovers heb ik dit kaartje gemaakt en beetje anders dan gewoonlijk, maar ik vind hem zelf erg leuk geworden. Ik heb er (nog) geen tekst opgemaakt omdat ik nog een pakkende zocht maar die heb ik nog niet gevonden. Misschien dat die nog komt :)



Ik heb een stukje jute gebruikt wat ik er erg goed bij vond passen. Jullie raden nooit waar dat vandaan komt.............van een Sinterklaaszak. Tja, die lag nog ergens rond te slingeren op mijn hobbykamer om naar de vliering te verhuizen, maar daar beland hij dus niet meer nadat hij verknipt is LOL! Het stukje ketting komt uit de "oude doos". Mijn vader werkt als chefkok in een verzorgingstehuis en daar overlijden helaas ook wel eens bewoners. Deze meneer bouwde boten na en de familie wilde zijn verzameling niet hebben, mijn vader bedacht dat ik daar vast wat mee kon. Zo zie je maar wie wat bewaard heeft wat. De zeester die erop zit is een echte, heb ik ook ooit eens gekocht op een beurs en kwam nu ook eindelijk van pas.

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Greetz Monique

13-03-2011

In het nieuw!

Hallo allemaal,

Het heeft wat tijd gekost, maar mijn hele blog is in het nieuw gestoken! Heb er veel moeite mee gehad, maar het resultaat is helemaal naar mijn wens :D
Het enige wat ik nog wil is mijn lettertype veranderen, maar dat krijg ik maar niet voor elkaar helaas. Misschien dat jullie mij daar mee kunnen helpen?


Nog een leuk nieuwtje, Indy heeft gewonnen met haar kaart bij Dutch Card Lovers! Ze is echt apetrots en ik natuurlijk ook op haar! Ik probeer al anderhalf jaar om met mijn creaties een x te winnen, wat tot op heden helaas nog niet gelukt is en Indy doet voor haar 1e x mee en mag zich gelijk tot winnaar uitroepen! Ze heeft de smaak helemaal te pakken en wil nu het liefst elke dag mee naar mijn knutselkamer! (Goh van wie zou ze dat nou hebben?)

Dankzij de blog van bloggen doe je zo heb ik ook eindelijk onder de knie hoe ik kan linken! Ja het begint helemaal wat met mij te worden hi hi hi!!!

Alvast bedankt voor jullie hulp met het lettertype!
Greetz Monique

06-03-2011

Twee x dubbelop!

Hallo!

Hier nogmaals een kaartje van mijn kant. De titel slaat zoals jullie zien op de stempel die ik alweer gebruikt heb en omdat ik met deze creatie aan twee challenges mee doe. Bij Dutch Dare Card & The Crazy Challenge, bij DDC is de challenge "Who in the zoo" maar mocht je eigenlijk alle dieren gebruiken en bij TCC was de challenge "Here comes Spring". Volgens mij heb ik aan beide voorwaarden gedaan met de stempel van de Egel en het bloempotje met bolletjes. De tekst die in de cirkel rond staat geschreven heb ik met de hand gedaan, de lieveheersbeestje heb ik gestempeld. Ik heb de stempel op een stukje transparant gedaan zodat je de vorm van het potje kunt volgen, had ik nog nooit geporbeerd maar het werkt dus wel. Met Stazon kun je op die manier ook op glazen potjes stempelen, waar ik het eerst op uitgeprobeerd heb.





Fijne zondag nog allemaal, een berichtje zou ik leuk vinden!

Greetz Monique

Dutch Kids lovers deel2

Hallo allemaal,

Na Indy haar uitwerking van de sketch van Dutch Card Lovers, hier de mijne. Integenstelling tot Indy haar kaartje bij mij de rust zelve. De stempel die ik heb gebruikt is van Country Companions, zo zoet!



De roosjes heb ik zelf gemaakt, een heel gepriegel maar ik ben wel blij met het eindresultaat. Ik heb ze gemaakt n.a.v. de tutorial van Paula zoals zij het laat zien is het heel makkelijk!




Ik hoop dat het kaartje bij jullie in de smaak valt.

Greetz Monique

05-03-2011

Dutch Kids Lovers!

Hai allemaal,

Vol trots schrijf ik deze blog, want Indy doet voor de eerste keer mee aan een challenge! Bij Dutch Card Lovers hebben ze deze week een sketch, gemaakt door Mindy van 11 en mogen kinderen ook meedoen. Ik vroeg aan Indy of ze dat leuk vond, want knutsellen vindt zij geweldig en ze was meteen dolenthousiast en wilde meteen beginnen :D

Ik heb natuurlijk een beetje geholpen, want ook al is ze oudste kleuter met scherpe scharen werken vond ik geen succes. Wel heeft ze al haar papiertjes uitgekozen en mij verteld wat waar moest komen. Het is een echte vrolijke kinderkaart geworden, met van alles en nog wat erop, lekker druk net als Indy. Ook het bloemenboogje heeft zij zelf verzonnen en daar ben ik best jaloers op...... Gelukkig vertelde ze dat zij het mij wel uit wilde leggen hoe dat moest! Ze wilde hem na het eten gelijk op de post doen, maar ik heb haar ervan overtuigd dat "posten" op een blog niet door de brievenbus gaat, hi hi. Nou hier onder het resultaat!





Helaas kan ik mijn versie van de sketch nog niet laten zien, maar dat hoop ik morgen te doen.

Greetz Monique en van Indy (zelf getypt!!!!) een dikke kus!

Stamptacular Sunday!

Goedemorgen allemaal,

Gisteren nog even aan de knutsel geweest met mijn grote kleine meid met deze kaart als resultaat. Indy wilde graag een beterschapskaart maken voor het zusje van haar vriendinnetje die afgelopen week opgenomen werd in het ziekenhuis. Gelukkig is ze al weer aan de betere hand, want kleine kindjes in het ziekenhuis is zo zielig.
Ik heb ook een kaartje voor haar gemaakt, heel simpel en heel vrolijk en hopen zo dat ze snel weer helemaal op de been is!

Ik heb de challenge van Stamptacular Sunday gebruikt als inspiratie, namelijk "You have been framed!"




Nou het konijn (Kars) is duidelijk in een frame gaan zitten, het papier wat ik heb gebruikt komt ook uit het pakket van de Kruidvat. Vond het zo zonnig en gezellig dat mij zelfs opvrolijkte :)



Straks gaan we met t gezin nog even op huisbezoek bij mijn broer en schoonzusje die deze week de sleutel heeft gekregen van hun nieuwe huis, ben erg benieuwd. Ze gaan pas over een maand verhuizen dus ik heb alle tijd om wat leuks voor hen te freubelen. Vanavond lekker niets op de planning dus ik denk dat ik mezelf maar op zolder verstop!

Fijn weekend allemaal,
Greetz Monique

03-03-2011

Terwijl ik stil zat.....

Hai allemaal!

Dit wil ik jullie en mezelf niet onthouden. Ik heb mijn allereerste award gekregen en ben er helemaal happy mee.



Ik heb hem gekregen van Yvonne (Phoebeez)
die ik heb leren kennen op mijn werk en mij introduceerde in blogland! Mijn dank ik enorm groot en straalde van oor tot oor dat ik het las. Ik ga nog even bedenken aan wie ik hem wil schenken, ik geniet van heel veel blogs en haal overal wel een paar ideetjes vandaag, maar ik kom er nog op terug.

Dit was het voor vandaag,
Greetz Monique

Waar heb ik gezeten?

Nou gewoon thuis, maar had een totale on- niet -anti creative drive afgelopen maanden! Geen rust in huis, mijn hoofd, lijf en ledematen en dan lukt het me dus niet om me ergens in volle overgave in te storten, helaas.
Maar ik ben terug! Het hele huis op zijn kop gehad, alles weggedaan wat weg kon en de andere helft op Marktplaats neergezet. Zelfs een deel van mijn uit de hand gelopen hobbyuitrusting is het internet op. Maar ja, nu is er dus weer ruimte die gevuld moet worden? Nee, laten we het voorlopig nog maar even zo houden, alhoewel stempels ook niet zo veel ruimte innemen :D

Heb de challenge van Marianne Design gebruikt om er weer "in te komen" en dat vond ik zelf wel aardig gelukt. De opdracht was om een patchwork project te maken, nog nooit gedaan, maar wel erg leuk om te doen. Ik heb een notebook gemaakt, nou je gemaakt de voorkant dan. Het is voor een collega van de andere vestiging van ons bedrijf die vanavond haar verjaardag in de kroeg viert. Ze had op mijn telefoon foto's gezien van mijn creaties en was erg enthousiast. Gelijk beloofd om ook wat eigengemaakts voor haar verjaardag gegeven en belofte maakt schuld.
Ik heb hem vrij rustig gehouden, omdat ik daar nou eenmaal van hou en vond het zelf ook niet erg nodig om er nog meer bij te doen. Het papier wat ik heb gebruikt komt bij de Kruidvat vandaan (deze week in de aanbieding, maar voor de rest van het knutselspul natuurlijk weer te laat..........) en van de lijn van Eline, nog steeds niet op uitgekeken. De vlinderstempels zijn ook van MD net als de nieuwe letterstempels.



Ik hoop dat de kwaliteit van de foto's een btje goed zijn, ik heb ze met mijn telefoon gemaakt (eindelijk met internet :D ) en ben benieuwd hoe gaat ze zijn.
Ik heb er ook nog een kaartje bijgemaakt met de felcitaties van alle collega's misschien dat ik die ook nog plaats.







Voor dusver mijn comeback, heb de smaak weer te pakken dus wie weet volgt er deze week nog meer.........

Greetz voor nu,
Monique